Enfrontar-se als dilluns és una gran batalla constant per a aconseguir una bona productivitat en el treball. Però, com aconseguir-ho si a més ens enfrontem al ‘Monday’ reconegut com el més trist de l’any?
Quan anteriorment es parlava de la costa de gener, la societat feia referència al reflex dels problemes econòmics que implicava el nou any, amb pujades de preus generalitzades i els pagaments pendents després de les festes nadalenques. Però el pas del temps és inevitable i les tendències han donat entrada a una nova referència a una altra expressió més moderna, el famós ‘Blue Monday’.
I és que aquest tercer dilluns del mes de gener és considerat a nivell internacional el dia més trist de l’any. Un psicòleg de la Universitat de Cardiff va idear una peculiar fórmula matemàtica per a determinar com seria la jornada més deplorable i melancòlica de l’any, i a partir de la combinació de les baixes temperatures, la pressió dels deutes, l’incompliment dels desitjos proposats a l’inici de l’any i la distància fins a les següents vacances, va generar aquesta dada. Això de blau és que la cultura anglosaxona associa aquest color amb la tristesa.
Per a fer-li front a aquesta data marcada de blava en el calendari, des de Gran Via Business & Meeting Cener expliquen que no tot està perdut: el rendiment dels treballadors d’una empresa pot ser millor si es tenen en compte diferents recomanacions. Així doncs, quins són els consells claus per a tenir un Blue Monday productiu? Aquí es mostra un llistat per a fer-li front a qualsevol tipus de dilluns en l’oficina.
Identificar quin és el problema
Per a poder convertir un dilluns tediós en un productiu és necessari identificar el problema. Posar un focus en el problema pot ajudar a trobar una solució que millori aquesta situació.
El secret és saber què està ocorrent, en poder identificar què li passa a una persona se’l pot ajudar a trobar equilibri; establint, al mateix temps, el millor camí per a avançar en el personal i professional.
Enviar missatges de motivació
Els missatges de motivació són una excel·lent eina a usar. Ara bé, és important que se sàpiga fer correctament perquè sigui l’impuls necessari d’un dilluns productiu.
En aquest sentit, el missatge ha de ser *inspiracional. Així els col·laboradors se sentiran més motivats, aconseguiran més objectius i continuaran donant el seu millor esforç.
Proporcionar un bon espai de treball
És necessari oferir un bon espai de treball per a augmentar la productivitat. Comptar amb una espai ben estructurat i organitzat permetrà als col·laboradors treballar a gust i fer altres activitats en els entorns requerits.
És precisament per això que l’espai que s’usi com a oficina ha d’estar ideat per a poder realitzar diferents activitats.
Per exemple: sales de reunions o formació, àrees per a trucades o videotrucades amb major privacitat (així s’eviten molèsties), espais per a menjar, prendre cafè o tenir trobades informals.
Deixar el dilluns fora per a les reunions
És recomanable començar la setmana definint els objectius que han de complir, d’aquesta manera es tindrà una correcta organització sobre quines activitats tenen una major prioritat. Una vegada que es comenci a aplicar aquesta recomanació, els dilluns seran més productius.
L’objectiu és que qualsevol treballador es pugui concentrar en el que sigui més essencial al principi de la setmana perquè desenvolupar-la sense estrès; pel que poden deixar-se fos les reunions els dilluns, ja que aquestes generalment demanden molt temps i podrien incentivar al fet que la resta del treball s’acumuli.
Per això, el millor que es pot fer per a ser productiu és gestionar correctament el temps. Tenir una estructura de l’horari i tasques donarà l’impuls necessari per a estar motivat i compromès.